El Consorci per el Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià organitza el 2n Cicle d’Eines per la Conservació amb 5 sessions: 3 virtuals i 2 presencials.

El projecte «Custòdia pel Desenvolupament» (CxD) té com a objectiu principal fomentar la custòdia del territori a les comarques del Baix Ebre i Montsià i realitzarà sessions: per personal tècnic de les administracions locals, personal d’entitats ambientals i també per a empreses; posant el focus en la dinamització local.

Tortosa, dilluns 21 de març de 2022. – El pròxim 4 d’abril arrenca la segona edició del Cicle d’Eines per la Conservació organitzat pel projecte LEADER «Custòdia pel  Desenvolupament» que està en la seva cinquena edició. L’objectiu del cicle és difondre eines que poden ajudar tant al sector públic com privat per la conservació de la natura i permeti crear projectes que dinamitzin el territori. El cicle tindrà 5 sessions: 3 virtuals i 2 presencials.

La custòdia del territori pretén conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural de llocs concrets, així com garantir que els usos i les activitats que es duguin a terme en aquests indrets siguin respectuosos amb l’entorn.

Durant la primera edició del Cicle, l’any 2019, un Fam Trip va portar grup de 19 persones entre personal tècnic d’entitats ambientals, representants polítics i tècnics de l’administració a veure experiències de bones pràctiques a l’administració tant a Sant Cugat com a Vilanova i la Geltrú.

Actualment el projecte està en la seva darrere edició i està fent accions amb 9 ajuntaments, 11 centres escolars, 1 institut, organitzant accions per ajuntaments i també empreses.

El proper 4 d’abril arrencarà el segon cicle d’Eines amb una sessió online destinada als ajuntaments que vulguin garantir un finançament estable al seu municipi per la conservació de la natura. La iniciativa consisteix a destinar el 0,5% de l’IBI a projectes de conservació. Hi participaran municipis que ho estan realitzant i que explicaran la seva experiència, i també hi haurà un Consell Comarcal que ha adaptat la iniciativa al Fons de Cooperació Local (FCL) que gestiona.

El 27 d’abril, la sessió online està orientada a les empreses que vulguin conèixer opcions de valor afegit per poder fer alguna acció per la conservació. Es contarà amb la presència de dues empreses locals que explicaran casos de bones pràctiques que fan cap tan a la societat com als seus treballadors.

El 10 i 12 de maig les sessions seran presencials i es convida un dia a empreses i l’altre a personal tècnic d’entitats ambientals i de l’administració local a assistir a la dinàmica de «El Joc de Custòdia pel Desenvolupament» que tot i fer-se a secundària està adaptat per treballar també el valor afegit a les empreses o la Responsabilitat Social Empresarial (RSE). Els assistents podran conèixer amb dinàmiques de grup de què es tracta i com fer la custòdia del territori.

El 17 de maig la sessió serà una entrega oficial de «El Joc de Custòdia pel Desenvolupament» al Departament d’Ensenyament i als Centres de Recursos Pedagògics (CRP) del Territori. Enguany s’està treballant amb 11 escoles, 1 institut i 17 mestres amb un impacte a uns 500 alumnes.

Per últim, el dia 8 de juny es farà una sessió online de les oportunitats de fomentar la salut i natura als municipis amb exemples concrets de vàries zones de Catalunya, els mapatges que es van fer a 4 municipis de la zona i de la prova pilot a Roquetes.

Sobre Consorci pel Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià
És el Grup d’Acció Local que gestiona el repartiment dels ajuts Leader a les comarques del Baix Ebre i Montsià. El Consorci actua per dinamitzar el territori, gestionar els projectes I distribuir els ajuts Leader dins l’àmbit d’actuació. Un dels projectes és l’estratègic de «Custòdia pel Desenvolupament» que té com a objectiu fomentar la custòdia del territori a les nostres comarques i hi treballa fent accions per a diferents sectors: món local, món empresarial i el món educatiu.

Per més informació:
CxD: Gisela Bosch, gbosch@leader.cat , Tel. 661717608
Web: www.leader.cat i Facebook Custòdia pel Desenvolupament

Enllaços:

Cartell: