Comença la campanya del «Cicle d’Eines pels Municipis»

Des del projecte Custòdia pel Desenvolupament tenim com a objectiu «implantar eines i estratègies de custòdia del territori, per la dinamització local, la conservació d’espais i la gestió d’ens».

Amb aquest objectiu i la voluntat d’apostar per pel medi natural i el nostre paisatge – perquè aquests són font de valors culturals, estètics, educatius com també de recursos econòmics-  hem organitzat aquest cicle de tres jornades. Oferirem eines, casos suggerents i procediments legals que no pretenen ser receptes però sí un mar d’idees per estimular la replicabilitat i la creativitat al nostre territori.

Avui dia cal que conservem aquests espais identitaris, a totes escales, també la municipal.

Esperem us sigui d’interès.

Breu resum de cada jornada:

  • 3/3/2020 Fam Trip – viatge de familiarització per conèixer experiències (gratuït)

Sortida amb bus per anar a visitar claus d’èxit i oportunitats de la custòdia del territori pel món local a dos municipis que utilitzen fórmules diverses.

  • 31/3/2020 Com garantir finançament estable per la conservació de la natura del teu municipi? Iniciativa de destinar un 0,5% de l’IBI  a iniciatives de conservació del patrimoni natural. Casos reals d’Ajuntaments. IV Jornada de custòdia del territoriUn dels problemes que sovint tenen els municipis és que no es poden tirar avant projectes o accions concretes per falta de finançament. Us presentarem una iniciativa que pretén facilitar que aquest tema no freni la conservació de la natura als nostres municipis. Participaran 3 ajuntaments de la quinzena que ja ho estan duent a terme a Catalunya.
  • 5/5/2020 Iniciatives de salut i natura des de l’administració localEl binomi salut i natura està a l’ordre del dia aquest segle XXI. Hi ha molta població que viu a entorns urbans que necessita agafar aire a l’entorn rural. Com aprofitar aquests moviments? Més important encara, els que vivim a l’entorn rural, sabem beneficiar-nos del nostres entorn? La jornada presentarà tant a nivell teòric com pràctic els beneficis del binomi i projectes suggerents.

Totes les jornades són gratuïtes però cal inscripció prèvia mitjançant el formulari online

Amb anterioritat a les dates de les jornades farem difusió més detallada de cada cartell.

Per a més informació contacteu amb la Gisela a gbosch@leader.cat